2
Attribute Type Value

Kezdőlap

Keresés

A hét kérdése

Te részt veszel a Föld órája akcióban?

Kezdőlap

Állat-és természetvédelem

Újra legális a rinocéroszszarv kereskedelem a Dél-Afrikai köztársaságban

Johannesburg-ban eltörölték a rinocérosz szarv kereskedelmi tilalmát a Dél-Afrikai Köztársaság területén belül. Az export még mindig tiltott!

Neked csak egy kattintás, de neki az életet jelentheti

Kedves Természetbolondok! Megalakult az oldalunk állatbarát közössége a Facebookon!

Keverék kutya szépségverseny

Nem mindig igazán szépek, nem tökéletesek, de szinte mindig imádnivalóak. Heti kiemelt versenyzőnk: Riki.
Törött lábbal adták le Őt az Illatos útra...

Felvonulás az ukrajnai állatkínzások ellen

FOLYTATÓDNAK A MÉSZÁRLÁSOK, FOLYTATÓDNAK A TILTAKOZÁSOK!  Gyere el és tiltakozz te is velünk 2012. június 9-én délután 14 órakor Budapesten, a Deák téren ! Mint bizonyára hallottatok róla, az idei foci UEFA EB-t Ukrajnában és Lengyelországban rendezik. Az Ukrán hatóságok az odalátogató turisták szeme elől egy felháborító megoldással kívánják eltüntetni az utcán élő gazdátlan kutyákat és macskákat! Sok esetben élve égetik el őket mobil krematóriumokban.

A jegesmedvék a globális felmelegedés fő áldozatai lehetnek

Ha a jégtakaró olvadása ilyen mértékben folytatódik 2030-ra már csak emlék lesz az Északi sarki jégtakaró. Az eddigi legmagasabb olvadási értékek felét az elmúlt 10 évben mérték.

Vegyes

A vízimajom-elmélet

Evolúciónk során valóban elindultunk volna a vízi emlőssé válás útján?  A cikkből kiderül.

Érdekességek az élővilágból

Apró művészek

A kicsiny rákok akaratukon kívül is csodálatos műveket alkotnak homokból. Nézd meg a videót is!

Sárkányok Indonéziában

Emlékeztek még az Avatar  repülő sárkányaira? Tényleg léteznek!  Indonéziában egy élő példányt sikerült lefotózni!

Növényi rekorderek

Egy méter átmérőjű, 7 kilogrammot nyom , rothadó húsra emlékeztető szaga van. A Rafflesia arnoldii élősködő életmódot él, vagyis más növényekre tapad, és azokból veszi fel a tápanyagot.

Leg-ek az állatvilágban

A legek terén az állatok is bizonyítanak: egyesek méretükkel, mások súlyukkal vívták ki az első helyet az állatvilágban, megint mások gyönyörű bundájukról, vagy rendkívüli ugróképességükről híresek. Némelyik állatkának azonban nem jutott más, mint egy furcsa külső. Következzen a 3 legrondább egyed.

A szemforgató hal tud fára mászni

Nincs tüdeje , mégis kövekre, mangrovegyökerekre mászik fel, hogy rovarokat fogjon. A fejében található "vízzsák"-ban raktározott vizet visz magával , ez a víz tartja nedvesen a kopoltyúlemezeket.

Aktualitások, aktuális programok

Állat- és természetvédelemhez kapcsolódó aktuális programok, cikkek, leírások.

Föld órája 2012

A WWF Föld Órája március 31-én 20.30-kor veszi kezdetét , immár hatodik alkalommal. Csatlakozz és tudj meg többet a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi eseményéről!

Ebadó

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítása lehetővé tette, hogy az önkormányzatok a jövőben ebadót vessenek ki. A harapós kutyák után 20 ezer forintot is fizethetnek gazdáik. Az ivartalanított, örökbefogadott és őshonos magyar fajták után nem szedhető adó.

Állatok Karácsonya

Válassz magadnak karácsonyi kedvencet, és ajándékozd meg!  Akkor is örömet tudsz neki okozni, ha épp nem tudod befogadni. Karácsony a Noé Állatotthon Alapítvány szervezésében.

Halloween az Állatkertekben (okt. 29-től nov. 6-ig)

Már az állatok is megtartják az idei Halloween-t. Az ország több állatkertje is szervez programokat, ahol még közelebb kerülhetsz olyan állatokhoz, amikkel egyébként nem találkoznál. Sőt, most akár ajándékot is vihetsz nekik!

Előadás az Akadémián - 2011. november 10.

Előadók: Csépe Valéria  pszichológus, Kosztolányi György  genetikus, Csányi Vilmos  etológus. Három neves akadémikus előadását hallgathatjuk meg november 10-én 16 órakor az Akadémia dísztermében. Az előadás címe Biológiai és társas viszonyok kamaszkorban . Ennek keretében szó lesz a kamaszkor genetikai, pszichológiai és etológiai változásairól.